您的位置首页>>网络教育>大学英语B阅读理解做题技巧(大学英语b阅读理解16篇)

大学英语B阅读理解做题技巧(大学英语b阅读理解16篇)

在准备大学英语B的过程中,许多在线教学考生发现很难准备阅读理解考试。事实上,考生可以通过提问积累一些大学英语B的阅读理解技巧。接下来,小编整理了几道阅读理解题供考生参考。2、Do you know something about tree rings(年轮)? Do you know they ca…

在线咨询老师报名

在线咨询老师报名

大学英语B阅读理解做题技巧


在准备大学英语B的过程中,许多在线教学考生发现很难准备阅读理解考试。事实上,考生可以通过提问积累一些大学英语B的阅读理解技巧。接下来,小编整理了几道阅读理解题供考生参考。

2、Do you know something about tree rings(年轮)? Do you know they can tell us what the weather was like,sometimes even hundreds of years ago?

A tree will grow well in a climate with lots of sunshine and rainfall(雨量). And little sunshine or rainfall will limit(限制)the growth of a tree. We can see the change of climate by studying the tree rings. For example,to find out the weather of ten years ago,count the rings of a tree from the outside to the inside. If the tenth ring is far from the eleventh ring,then we’re sure that it was sunny and rainy most of that year. If it is near to the eleventh ring,then the climate that year was bad.

Tree rings are important not only for studying the history of weather but also for studying the history of man. Many centuries ago there live a lot of people at a place in New Mexico. But now you can find only sand there - no trees and no people. What happened?

A scientist studied the rings of dead trees there. He found that the people had to leave because they had cut down all the trees to make fires and buildings. As all the trees had gone,the people there had to move.

1)、Tree rings grow far from each other in good climate.

A.T

B.F

答案:A

2)、The scientists are interested in studying tree rings because tree rings can tell whether people took good care of the tree or not.

A.T

B.F

答案:B

3)、If you want to find out the weather of twenty years ago,you should study the twentieth ring of a tree from the outside to the inside.

A.T

B.F

答案:A

4)、Trees can bring lots of sunshine and rain.

A.T

B.F

答案:B

5)、The people had to leave the place in New Mexico because there was too much rain there.

A.T

B.F

答案:B

3、How men first learnt to invent words is unknown;in other words,the origin of language is a mystery. All we really know is that men,unlike animals,somehow invented certain sounds to express thought and feelings,actions and things,so that they could communicate with each other;and that later they agreed upon certain signs,called letters,which could be combined to present those sounds,and which could be written down. Those sounds,whether spoken or written in letters,we call words.

The power of words,then,lies in their associations – the things they bring up before our minds. Words become filled with meaning for us by experience;and the longer we live,the more certain words recall to us the glad and sad events of our past;and the more we read and learn,the more the number of words that mean something increases.

Great writers are those who not only have great thoughts but also express these thoughts in words which appeal powerfully to our minds and emotions. This charming and telling use of words is what we call literary style. Above all,the real poet is a master of words. He can convey his meaning in words which sing like music and which by their position and association can move men to tears. We should therefore learn to choose our words carefully and use them accurately,or they will make our speech silly and vulgar.

1)、The origin of language is _________.

A.a legend handed down from the past

B.a matter that is hidden or secret

C.a question difficult to answer

D.a problem not yet solved

答案:D

2)、What is true about words?

A.They are used to express feelings only.

B.They can not be written down.

C.They are simply sounds.

D.They are mysterious.

答案:C

3)、The real power of words consists in their ______.

A.properties

B.characteristics

C.peculiarity

D.representative function

答案:D

4)、By “association” in the last paragraph,the author means ______.

A.a special quality

B.a joining of ideas in the mind

C.an appearance which is puzzling

D.a strange feature

答案:B

5)、Which of the following statements about the real poet is NOT true?

A.He is no more than a master of words.

B.He can convey his ideas in words which sing like music.

C.He can move men to tears.

D.His style is always charming.

答案:A

热门阅读:

网教统考科目大学英语B复习(网络教育大学英语b统考题库)

网络远程教育统考《计算机应用基础》综合训练之单项选择题(一)


成人学历提升咨询指导【老师在线】
点击对应选项进行咨询

成人高考 网络教育 自学考试
开放大学 电大 高职扩招
高升专 专升本 高起本
本文来源于:华智学历在线
网络教育

编辑: 网络教育

为您推荐

联系我们

18718930892(张老师)

关注微信
微信扫一扫关注我们

微信扫一扫关注我们

关注微博
返回顶部
复制成功

微信号: zhangriwen1029

添加老师微信

为你的学历之路保驾护航!

我知道了
微信号:zhangriwen1029添加微信
zhangriwen1029